Talman Hiihtokoulu

Tiedustelut 044 5749 070 (puhelinpäivystys arkisin klo 13.00-19.00, viikonloppuisin 10.00-17.00, rinteiden aukiolopäivinä)
Email: hiihdonopetus(at)talmaski.fi

Kaikki varaukset 24h etukäteen hiihtokoulun sähköisen varausjärjestelmän kautta.

Talman hiihtokoulu on erityisesti lasten ja nuorten opettamiseen erikoistunut hiihtokoulu. Hiihtokoulumme on ollut mukana alusta lähtien Werneri- ja KINOS-konseptien kehitystyöryhmissä ja testaamassa konsepteja aina ennen niiden kansallista käyttöönottoa. Hiihtokoulumme on jo usean vuoden ajan ollut yksi Suomen suurimmista Werneri-hiihtokouluista.

Yksityistunneilla ja Wernerikursseilla hissinousut opetuksen aikana sisältyvät hintaan.
Hiihtokoulun jälkeen voit jatkaa harjoittelua edullisemmin. Yksityistunnilla tai Wernerikurssilla ollut asiakas saa 50% alennuksen hissilipusta samana päivänä, kun on ollut tunnilla näyttämällä kuittia lipunmyynnissä.
HUOM! Ei koske Werneri Park-lippuja.

hiihtokoulu

Lasten ja nuorten opetus on jaettu kahteen tasoon:

1. WERNERIKURSSIT: Wernerin Esikoulu, 4 vuotiaat. LumiWerneri, 5-14 vuotiaat laskettelun aloittavat, VauhtiWerneri, LumilautaWerneri (alaikäraja 8 vuotta) ja Lumilauta2. Wernerikurssit ovat pituudeltaan 4 x 100 minuuttia ja kurssin hinta 150 euroa ensimmäiseltä lapselta ja 120 euroa perheen seuraavalta lapselta. 5 x 100 minuuttia ja kurssin hinta 185 euroa ensimmäiseltä lapselta ja 150 euroa perheen seuraavalta lapselta.

2. JATKOTASO otsikolla kuuluviin lasten ja nuorten jatkotason “kursseihin”, joita ovat: ALPPI: AlppiCamp2 (entinen VauhtiWerneri jatkokurssi),  AlppiCamp3 / Ratalaskutekniikka ja -harjoitukset, Freestyle Ski/twinit ja Freestyle Snowboarding/lumilauta. Kaikki KINOS konseptin kurssit ovat pituudeltaan 5 x 100 minuuttia ja kaikkien hinta on 185 euroa. Kurssien perusvaatimukset ja ohjelmasisällöt löytyvät valikosta KURSSIOHJELMAT.

Sijoitimme aikuisten viikonloppukurssit samaan aikaan viikonloppuihin lasten kurssien kanssa. Aikuisten hiihdonopetus perustuu Suomen hiihtokeskusyhdistyksen uusien ohjelmien mukaan alkeistasosta perustasoon ja siitä edelleen jatkotasoon, parkkiin tai jopa halfpipeen asti. Ammattitaitoiset alppi- ja freestyleopettajamme saavat jokaisen löytämään lajeista aina uutta.

AIKUISTEN VIIKONLOPPUKURSSIT

Aikuisten suksi- ja lumilautakurssit ovat aina la-su viikonloppuisin klo 10-12. Kurssit pidetään samaan aikaan Wernerikurssien kanssa. Peruskurssit aloitteleville ja jatkotaso aikaisemmin laskeneille tai lautailleille. Lasten kanssa on helpompaa olla yhdessä rinteessä silloin, kun osaat itse samat perusasiat. Kurssin minimikoko on viisi (5) henkeä ja alaikäraja 15 vuotta. Kurssin tavoitteena on oppia sujuva laskettelu tai lumilautailu helpoissa olosuhteissa. Viikonloppukurssin kesto on 2×100 minuuttia.

 

TALMAN HIIHTOKOULU on ollut aktiivisesti kehittämässä lasten ja nuorten hiihdonopetuksen konsepteja, joiden mukaan hiihtokoulumme toimii. Näillä meriiteillä Talman Hiihtokoulu valittiin Vuoden Hiihtokouluksi 2010 ja osana samaa asiaa Talma Ski Vuoden Lähirinteeksi 2011, 2016 sekä 2020. Werneri- ja KINOS-konsepti ovat kansallisia “tuotteita”, jotka ovat käytössä SHKY:n hiihtokeskuksissa. Lasten ja nuorten yksilölliset kyvyt oppimisessa yhdistyneenä positiiviseen ja innostavaan vuorovaikutussuhteeseen, oppimalla oppimiseen, ovat meillä ratkaisevassa roolissa.

Kaikki Wernerikurssiemme vastuuhiihdonopettajat ovat saaneet erillisen Werneriohjaaja- ja/tai KINOS-konseptikoulutuksen. Opettajamme pyrkivät luomaan lujan luottamuksen lasten ja itsensä välille. Me annamme lasten kokeilla omia rajojaan ja nauttia avoimesti onnistumisestaan. Innostamme ja ohjaamme heitä myönteisellä kannustamisella ja pidämme tiukasti kiinni jalkapallovalmentaja Stuart Baxterin toteamuksesta: “lapset eivät ole pieniä aikuisia, he ovat lapsia”. Lasten oppimisen on oltava hauskaa, elävää ja monipuolista. Lasten kanssa on tehtävä aina työtä koko sydämellä.

Mielestämme lapselle on jäätävä jokaisesta kerrasta hyvä mieli ja oman oivaltamisen ilo. Teemme parhaamme että jokaisen jakson päättyessä näkisimme innostuneita ja iloisia ilmeitä. Pieniä laskettelijoita tai lumilautailijoita, jotka odottavat seuraavaa laskumahdollisuutta.

Tervetuloa ja tapaamisiin Talmassa!