Lasten ja nuorten Wernerikurssit

Werneri on hiihtokoulukonsepti, joka mahdollistaa hauskan ja laadukkaan laskettelu- ja lumilautaopetuksen lapsille. Werneri-hiihtokoulukonseptin on kehittänyt Suomen Hiihtokeskusyhdistys, ja se on käytössä ympäri maata. Talma onkin yksi maan suurimmista hiihtokouluista ja Werneri-kurssien järjestäjistä!

Wernerikurssin hinta sisältää meillä aina hissinousut opetuksen aikana!

WERNERIN ESIKOULU 4-vuotiaalle! (2x90min) Lauantaisin ja sunnuntaisin yhden viikonlopun aikana.
Olemme luoneet 4-vuotiaille 2 x 90 minuutin pituisen Wernerin Esikoulun, joka auttaa nelivuotiaita ottamaan ensiaskeleensa suksilla samanikäisten parvessa. Pystymme myös arvioimaan, onko lapsi valmis vielä tämän kauden aikana LumiWernerikurssille. Wernerin Esikoulun opettajat kertovat rehellisen mielipiteensä siitä, onko LumiWerneri oikea ratkaisu lapsellenne vielä tällä kaudella. On tärkeätä, että lapsi kokee oivaltamisen ja onnistumisen tunteita oikeanlaisesssa viiteympäristössä ja oikealla tavoitetasolla. Kurssikalenteristamme löydät Wernerin Esikoulun aikataulut tälle kaudelle. Esikoulun tavoitteena on luoda valmiudet LumiWerneriin, pysähtyminen merkittyyn paikkaan ja ensimmäiset käännökset lastenrinteen mattohissin välipoistumispaikalta. Tällä kurssilla aikuiset ovat enemmän kuin tervetulleita mukaan seuraamaan opetusta, avuksi ja henkiseksi tueksi.

LAUTANAPEROT on tarkoitettu 5-7 -vuotiaille ensikertalaisille lumilaudalla. Kurssin pituus on 2 x 90 minuuttia ja se kulkee kahtena peräkkäisenä päivänä. Kurssilla on tarkoitus tutustua lumilautaan, laudalla liukumiseen ja sillä liikkumiseen. Opettelemme myös rinnekäyttäytymistä, mattohissin käyttöä ja rinneturvallisuuteen liittyviä asioita. Tällä kurssilla aikuiset ovat tervetulleita mukaan seuraamaan opetusta, avuksi ja henkiseksi tueksi.

LUMIWERNERI on tarkoitettu 5-14 vuotiaille, jotka ottavat ensiaskeleita laskettelusuksilla. Kurssin tavoitteena on peruslaskettelutaitojen (sujuvat aurakäännökset), Talman hissien käytön, rinnekäyttäytymisen ja rinneturvallisuusasioiden oppiminen ja huomioiminen. Jos kurssilla on riittävästi osallistujia, yhden kurssin sisällä kurssilaisten joukko jaetaan ensimmäisestä tunnista lähtien iän mukaan kahteen joukkoon. 

LumiWernerikurssi on normaalisti 4 kerran kurssi. Ajoittain kurssivalikoimassa on myös kahden päivän kurssi ja LumiWerneri 3. ja 4. kerta kurssi on tarkoitettu tällaisten kahden päivän LumiWernerikurssin käyneille jatko-osaksi. Tälle 3. ja 4. kerta kurssille voi osallistua myös, jos laskettelun alkeita on jo muutoin hieman harjoiteltu.

VAUHTIWERNERI
Kurssin vaatimuksena on joko käyty LumiWernerikurssi tai vastaavien peruslaskettelutaitojen omaaminen sekä taito käyttää Talman eturinteiden hissejä. Kurssien välillä olisi myös hyvä käydä harjoittelemassa itsenäisesti ennen jatkokurssin aloittamista. Ikäsuositus on 6-14 vuotta. Vauhtiwernerikurssilla edetään kohti yhdensuuntaisin suksin käännöksiä, opitaan lisää tekniikkaa ja lisätään vauhtia laskemiseen.

LUMILAUTAWERNERI (LUMILAUTA 1)
Kurssin alaikäraja on 8 vuotta. Kurssi on tarkoitettu lumilautailua aloittelevalle tai lautailua muutaman kerran omin avuin kokeilleille nuorille. Kurssin tavoitteena on lumilautailun perustaitojen, käännössarjat, rinneturvallisuusasioiden ja hiihtohissien käytön oppiminen kurssin aikana.

LUMILAUTA 2, JATKOTASO
Perusvaatimuksena on LumilautaWernerikurssin käyneen perustaitotaso. Lapsi hallitsee hissinousut Talman teleskooppi-/nappihisseillä. Kurssin tavoitteena on sujuva, vauhdikas lumilautailu ja lumilaudan käsittelytaitojen monipuolinen hallinta.

Kaikki Wernerikurssilaiset saavat välinepaketin vuokraamosta kahdeksi tunniksi (kurssikerta) 15 eurolla.

15 vuotiaat: Katso alempana aikuisten kurssit osio.

Jatkotaso: Alppi campit

Kaikkien jatkotason kurssien pituus on aina 5 x 100 minuuttia.

ALPPI CAMP 2 / VauhtiWernerin Jatkokurssi (suosituksena alppisukset)
Kurssi on tarkoitettu 7-14-vuotiaille vähintään VauhtiWernerin käyneille ja kaikki Talman hissit ja eturinteet hallitseville lapsille. Kurssilla keskitytään sujuvaan ja monipuoliseen yhdensuuntaisin suksin laskemiseen, leikkaavan käännöksen kehittämiseen saman- ja erisäteisten rytmitettyjen “ratojen” avulla, vapaa- ja vauhtilaskuun, monipuoliseen suksitaituruuden kehittämiseen sekä hyppäämisen perusteisiin. Kurssi toteutetaan vain, jos sille ilmoittautuneita on vähintään 5. Kurssin maksimikoko on 18 lasta

RATALASKUTEKNIIKKA JA HARJOITUKSET/ALPPI CAMP 3
Ratalaskukurssi ja harjoitukset on tarkoitettu 7-14-vuotiaille, jotka pystyvät laskemaan vauhdikkaasti leikkaavin käännöksin. Lapsille ja nuorille, joilla on jo VauhtiWerneri Jatkotason taidot taskussaan. Kurssin tavoitteena on tutustuttaa lapset ratalaskutekniikan perusteisiin ja harjoitteisiin erilaisin radoin sekä kehittää samalla edelleen jokaisen omaa rinnelasku- ja suksitaituruutta. Kurssi toteutetaan vain, jos sille ilmoittautuneita on vähintään 5. Kurssin maksimikoko on 12 lasta.

Aikuisten laskettelukurssit

Starttikurssi

Aikuisten starttikurssi on tarkoitettu kaikille niille aikuisille, jotka ovat pitäneet elämässään suksia/lumilautaa 0-1- kertaa jalassa, tai joiden viimeisestä laskettelukerrasta on kulunut jo vuosia.

Jokainen Aikuisten Starttikurssi koostuu lämmittelystä ja laadukkaasta hiihdonopetuksesta.
Kurssin jälkeen asiakas pystyy toimimaan helpoilla rinnealueilla itsenäisesti (eturinteet), tuntee lasketteluvälineet, osaa kulkea hisseillä ylös, tehdä aurakäännöksiä/ensimmäisiä käännöksiä laudalla sekä pysähtyä hallitusti. Sen lisäksi opit rinnesäännöt.

Aikuisten starttikurssin jälkeen sinulla jää tunne, että olet oivaltanut sen, että laskettelun/lautailun voi opetella vielä aikuisiälläkin!

Jatkotaso

Tämä jatkokurssi on tarkoitettu starttikurssin käyneille tai vastaavat taidot omaaville:
– Hallitset auraamisen ja pysähtymisen sekä pääset hissillä itsenäisesti ylös.
– Hallitset rinnesäännöt käytännössä.
– Haluat jatkaa ja viedä mukavaa harrastusta seuraavalle tasolle. Kurssilta saat eväät niin kotimäessä lasten kanssa lasketteluun kuin kaveriporukan kanssa Lapin reissuille.